Werkwijze

Alle luidsprekersystemen worden op ambachtelijke wijze gemaakt. De luidspreker behuizingen worden met de hand gebouwd, afgelakt en de scheidingsfilters worden met hand gesoldeerd.

De kwaliteit van luidsprekersystemen wordt niet alleen gekenmerkt door de gebruikte speaker units. Het gebruik van hoogwaardige filter componenten,  demping van de behuizing en ontwerpkennis over akoustische weergave van luidsprekersystemen. Om 'Hifi' kwaliteit te realiseren moet elke luidspreker gemaakt door JMCspeakers aan een aantal kwaliteitseisen voldoen:

Oerstevige behuizing

De basis voor een goed luidspreker systeem is de behuizing. De behuizingen waar de luidsprekers in zitten mogen niet mee gaan trillen met de speaker. JMCspeakers maakt gebruik van goed samengeperst MDF en stevig multiplex om de luidsprekers het beste tot hun recht te laten komen.

JMCspeakers maakt de behuizingen STEVIG, zodat de luister ervaring optimaal is! De behuizingen worden op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt. 

Superieure materialen

Kwalitatieve ambacht en vakmanschap komt tot leven met het gebruik van superieure materialen. Een luidspreker systeem is zo goed als zijn zwakste schakel

Om de kwaliteit van elk luidspreker systeem te waarborgen, worden er hoge kwaliteit condensatoren, spoelen en weerstanden gebruikt in de scheidingsfilters.

 

Oog voor detail

Niet alleen de filtercomponenten maar ook de vulling van de behuizingen is cruciaal voor de kwaliteit. Dempingsmaterialen verlagen de snelheid van het geluid in de behuizing waardoor de wanden minder gaan resoneren. Ook absorberen de juiste materialen de geluidsgolven die anders zouden gaan ‘duwen’ op het membraam van de units. Zo worden vervorming en ruis, twee boosdoeners voor elk goed luidspreker systeem, verminderd. Verder zijn de gebruikte speaker units (tweeters, midwoofers en woofers) van hoge kwaliteit en goed op elkaar afgestemd.

Het resultaat: een luidspreker systeem dat geluid natuurgetrouw weergeeft!
 

Meten ≠ weten

Elk systeem wordt door middel van een serie akoustische metingen ontworpen. Factoren als harmonische vervorming, impedantie en frequentiekarakterestiek worden zorgvuldig geanalyseerd en geoptimaliseerd. In dit proces wordt tussen de metingen door het ware meetinstrument gebruikt: het oor. Een luidsprekersysteem kan nog zo goed meten, het gaat uiteindelijk om hoe ze klinken!

Het ontwerpen en bouwen van luidsprekers is een complex proces. Lees erover in mijn blogs en volg JMCspeakers op Facebook.

Volg ons op Social Media

Gegevens

JMC Speakers
Telefoon: 06-40230888
E-mail: info@jmcspeakers.nl