Over JMCspeakers

Muziek raakt mij van binnen. Het voorziet mij van energie en zorgt ervoor dat ik helemaal tot rust kom. Van een goede film of serie kan ik net zo goed genieten. Goed geluid zorgt ervoor dat ik er middenin zit en mijn gedachten even op nul kan zetten. 

Muziek luisteren is verleden tijd

Het doel van JMCspeakers is om luidsprekers te bouwen die jou je muziek en films laten ervaren.

Elk luidsprekersysteem moet klank neutraal zijn. Oftewel luidsprekers moeten het geluid weergeven zoals het opgenomen is. 

Als geluid mijn oren streelt in plaats van binnendringt ben ik pas tevreden. Genieten en ontspannen van authentieke luidsprekers.

Elke Luidspreker moet iets toevoegen aan de ruimte waar ze in staan. Tevreden zijn over alleen de klank is een bewuste keuze. Het ontwerp, de afmetingen en de kleur dragen bij aan de beleving van elke luidspreker.

Zelf luidsprekers bouwen

Ik raakte geïnspireerd om zelfbouw luidsprekers te gaan maken omdat ik geluid wilde ervaren. Toen ik luisterde naar de home cinema set die ik destijds had dacht ik:

Dit is niet zoals het hoort te klinken!

Hoe het wel hoorde te klinken wist ik niet. Daar kon ik alleen achter komen door naar veel verschillende luidsprekers te luisteren. Ik kan ze ook zelf gaan maken, dacht ik. Ik doe al sinds mijn jeugd aan houtbewerking, dus hoe ingewikkeld kan een luidspreker bouwen nou zijn?
 

Ambachtelijk vakmanschap

Net na de middelbare school begon het allemaal met het verlijmen van een aantal platen. Scheidingsfilter onderdelen aan elkaar solderen, speaker units monteren en een laag verf eroverheen. Zo had ik al snel had mijn eerste setje luidsprekers gebouwd. Tegenwoordig gaat er een heel proces vooraf aan het bouwen en doe ik uitgebreide akoustische metingen voordat ik kan beginnen met het afwerken van de behuizingen. 

Authentieke weergave

Een luidspreker moet het geluid weergeven zoals het is bedoeld. Maar wat betekend dat? Als er tussen het geluidsniveau van de opname en daadwerkelijk ervaren geluidsdruk verschil zit komt dit door de luidspreker. Het ontwerp van het scheidingsfilter en de plaatsing van de speaker units ten opzichte van elkaar hebben een grote invloed. Een klank neutrale luidspreker volgt de geluidsdruk van de opname wat de geluidskwaliteit ten goede komt. Tevens heeft elk scheidingsfilter component (serie of parallel in de signaalweg) een zeer grote invloed op de muzikaliteit van het geheel. Verander één onderdeel en details van de individuele instrumenten verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Exclusief & veelzijdig

Ik ontwerp en bouw de luidsprekers zelf met de hand. Hierdoor kan jij de kleur en de afmetingen helemaal zelf bepalen! Met veel kennis over en een passie voor luidspreker systemen kan ik het klankbeeld 'sturen' naar jouw favoriete luisterpositie. Mijn doel is jou te laten genieten van muziek & films met een optimale geluidkwaliteit!

Streven naar perfectie

Voor het ontwerp staat geluidkwaliteit centraal. Ik combineer jouw esthetische wensen met adviezen over het ontwerp die negatieve invloeden op de geluidskwaliteit minimaliseren. Het resultaat: hoogwaardige luidsprekers die samenwerken met de ruimte waar ze in staan. Precies de afmetingen en kleur die jij wilt!

 

Volg ons op Social Media

Gegevens

JMC Speakers
Telefoon: 06-40230888
E-mail: info@jmcspeakers.nl